Φλέβες στα χέρια & στήθος Θεσσαλονίκη

Εξειδικευμένη χειρουργική φλέβών στη Θεσσαλονίκη

Οι προεξέχοντες φλέβες μπορούν να κάνουν τα χέρια σας να φαίνονται σημαντικά γηρασμένα. Με τα χρόνια, το δέρμα χάνει κάποια ελαστικότητα και όγκο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση, αντιαισθητικών φλεβών στην επιφάνεια του δέρματος. Οι περιοχές που δέχονται πολύ έκθεση στον ήλιο, όπως τα χέρια, τείνουν να δείχνουν τα σημάδια αυτά ακόμη πιο γρήγορα.

Αυτές οι διογκωμένες φλέβες που βλέπουμε κοντά στην επιφάνεια του δέρματος δεν είναι καν απαραίτητες στο κυκλοφορικό σύστημα. Υπάρχουν φλέβες βαθύτερα μέσα στο χέρι που μεταφέρουν επαρκώς το αίμα προς και από την περιοχή. Επομένως, είναι αρκετά ασφαλές να τις αντιμετωπίσουμε και να απαλλαγούμε απο τη παρουσίας τους.

Θεραπεία σκληροθεραπείας για φλέβες χειρός

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές θεραπείας για τις φλέβες των χεριών είναι η σκληροθεραπεία. Αυτή η ιατρική διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση ενός σκληρυντικού διαλύματος στις προεξέχουσες φλέβες, που προκαλεί ερεθισμό και την ενδεχόμενη κατάρρευση τους. Οι φλέβες απορροφώνται τελικά στο σώμα και το αίμα ανακατευθύνεται φυσικά για να ρέει μέσα από άλλες, πιο υγιείς φλέβες.

Εκτελείται στο ιατρείο και η διαδικασία σκληροθεραπείας συνήθως διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά. Μερικοί ασθενείς θα χρειαστούν μόνο μία συνεδρία σκληροθεραπείας για να λύσουν πλήρως τις φλέβες των χεριών τους, ενώ άλλες μπορεί να απαιτούν πολλαπλές συνεδρίες. Η αναισθησία δεν είναι απαραίτητη και οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι παρουσιάζουν ελάχιστο ή μη πόνο, εκτός από ίσως απλά μια ήπια αίσθηση καψίματος. Αφού καθαριστεί το δέρμα με αντισηπτικό διάλυμα, το σκληρυντικό εγχέεται στις επηρεαζόμενες φλέβες με πολύ λεπτή βελόνα. Ο αριθμός των ενέσεων ανά συνεδρία ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό και το μήκος των φλεβών που έχουν υποστεί βλάβη.

Μετά από τη σκληροθεραπεία, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές δραστηριότητες την ίδια μέρα. Οι επιδέσεις συμπίεσης μπορεί να χρειαστεί να φορεθούν για αρκετές ημέρες μετά τη διαδικασία.

fleves-sta-xeria-kai-stithos
fleves-sta-xeria-kai-stithos

Φλέβες στήθους

Ορισμένοι άνθρωποι, ειδικά εκείνοι που έχουν λεπτό δέρμα, έχουν εμφανείς μπλε φλέβες ορατές κάτω από το δέρμα του στήθους.Καθώς γερνάμε, ο ιστός του δέρματος χάνει λίπος και όγκο. Αυτό μπορεί να κάνει τις φλέβες κοντά στην επιφάνεια του δέρματος να γίνουν πιο εμφανείς. Επιπλέον, η αύξηση του μαστού και η εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσουν την προβολή αυτών των φλεβών. Ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις αξιοσημείωτων θωρακικών φλεβών είναι εντελώς ακίνδυνες, μπορεί να είναι αντιαισθητική για κάποιους.

Πολλοί ασθενείς ενοχλούνται από την εμφάνιση φλεβών σε περιοχές όπως το στήθος και επιδιώκουν να τις κρύψουν με ρουχισμό. Ωστόσο, η θεραπεία για τη μείωση των θωρακικών φλεβών και την αποκατάσταση μιας καλαίσθητης εμφάνισης είναι ασφαλής, γρήγορη και επιτυχής.

Θεραπεία σκληροθεραπείας για φλέβες στήθους

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές θεραπείας για θωρακικές φλέβες είναι η σκληροθεραπεία. Αυτή η ιατρική διαδικασία περιλαμβάνει την έγχυση ενός σκληρυντικού διαλύματος στις προεξέχουσες φλέβες, που προκαλεί ερεθισμό και την ενδεχόμενη κατάρρευση τους. Οι επεξεργασμένες φλέβες απορροφούνται τελικά στο σώμα και το αίμα ανακατευθύνεται φυσικά για να ρέει μέσω άλλων κοντινών φλεβών.

Εκτελείται στο ιατρείο και η διαδικασία σκληροθεραπείας συνήθως διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά. Μερικοί ασθενείς θα χρειαστούν μόνο μία συνεδρία σκληροθεραπείας για να αντιμετωπίσουν εντελώς τις θωρακικές φλέβες τους, ενώ άλλες μπορεί να απαιτούν πολλαπλές συνεδρίες. Η αναισθησία δεν είναι απαραίτητη και οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι παρουσιάζουν ελάχιστο ή μη πόνο, εκτός από ίσως απλά μια ήπια αίσθηση καψίματος. Αφού το δέρμα καθαριστεί με αντισηπτικό διάλυμα, το σκληρυντικό εγχέεται στις πληγείσες φλέβες με πολύ λεπτή βελόνα. Ο αριθμός των ενέσεων ανά συνεδρία ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό και το μήκος των ορατών φλεβών.