Παθήσεις

evryaggeies-me-laser

Η αντιμετώπιση των μικρών σπασμένων αγγείων (ευρυαγγειες) με τη χρήση ειδικών laser ξεκίνησε από τη δεκαετία 2000 με την θεωρία της ενδαυλικής ρήξης του αγγείου με χρήση θερμότητας. Το ιδανικό laser για αυτη τη κατηγορία είναι να έχει ικανό μήκος κύματος ωστέ να γίνεται απορρόφηση του ενεργειακού φάσματος στα χρώματα μπλε και κόκκινο , να μη προκαλεί δυσχρωμία , να είναι σχετικά ανώδυνο και το κυριότερο να μη προκαλεί βλάβες στην επιδερμίδα.

Περισσότερα...
kirsoi-me-laser

Η αντιμετώπιση των κιρσών που οφείλονται σε φλεβική ανεπάρκεια με τη χρήση ειδικών συσκευών laser ξεκίνησε απο το 2002. Η θεωρητική βάση αυτής της τεχνικής είναι ότι αντί η πάσχουσα φλέβα να απομακρυνθεί χειρουργικά, αντίθετα να προκληθεί εσωτερικά (ενδαγγειακά) θερμική βλάβη με στόχο τη δημιουργία ουλώδους ιστού και εντέλει το σφράγισμα του αγγείου.

Περισσότερα...
artiriakes-stenoseis

Η στένωση των αρτηριών είναι μια πάθηση που προέρχεται συνήθως από τις συνήθειες της σύγχρονης εποχής (κακή διατροφή,κάπνισμα,έλλειψη άθλησης,σακχαρώδης διαβήτης) και εκδηλώνεται με κυρίαρχο σύμπτωμα τη διαλείπουσα χωλότητα,δηλαδή την αδυναμία βάδισης συγκεκριμένης απόστασης λόγω έντονου πόνου στα πόδια και την ανάκτηση της ικανότητας βάδισης μετά από ολιγόλεπτη ανάπαυση.

Περισσότερα...
artiriaki-emvoli

Η αρτηριακή εμβολή είναι οξεία αρτηριακή απόφραξη κάποιας αρτηρίας με το έμβολο να ξεκινάει συνήθως από τη καρδιά σε κατάσταση αρρυθμίας (κολπική μαρμαρυγή).Ο ασθενής ξαφνικά νιώθει έντονο πόνο είτε στο χέρι είτε στο πόδι ο οποίος δεν μπορεί να υποχωρήσει με κανένα τρόπο.Η κατάσταση χαρακτηρίζεται επείγουσα και αφού ο Ιατρός θέσει τη διάγνωση ο ασθενής οδηγείται άμεσα σε χειρουργική αποκατάσταση (εμβολεκτομή).Αν για οποιοδήποτε λόγο περάσουν 6-8 ώρες τότε η κατάσταση μπορεί να κριθεί ώς μη αναστρέψιμη και η μοναδική λύση να είναι ο ακρωτηριασμός.

Περισσότερα...
stenosi-karotidas

Η καρωτίδα έιναι το βασικό αγγείο που τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με αίμα άρα γίνεται κατανοητό ότι οποιαδήποτε πάθηση την επηρεάζει,ο ασθενής κινδυνεύει είτε με κάποιας μορφής εγκεφαλικού επεισοδίου είτε με αιφνίδιο θάνατο. Όπως οποιαδήποτε αρτηρία έτσι και η καρωτίδα αποκτά στένωση από το σύγχρονο τρόπο ζωής (κάπνισμα,κακή διατροφή,έλλειψη άθλησης) και μόλις η στένωση φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο (συνήθως 70%) το ποσοστό επικινδυνότητας αυξάνει τόσο ώστε να αντιμετωπιστεί.

Περισσότερα...
diavitiko-podi

Με τον όρο διαβητικό πόδι εννοούμε ένα πολυπαραγοντικό σύμπλεγμα αγγειολογικών και νευρολογικών διαταραχών που επιφέρει ο μακροχρόνιος σακχαρώδης διαβήτης στο κάτω άκρο.Λόγω της έλλειψης αισθητικότητας ακόμα και οι μικρότεροι τραυματισμοί μπορούν να επιφέρουν ανεπανόρθωτες σηπτικές βλάβες στο πόδι.Σε συνδυασμό με την μειωμένη αντίδραση επούλωσης αυτές οι βλάβες είναι αναγκαίο να αντιμετωπίζονται εχθρικά και ως επείγον,αλλιώς οι συνέπειες φτάνουν ώς τον ακρωτηριασμό,είτε αυτός αφορά δάκτυλο,είτε το πόδι.

Περισσότερα...
safinektomi-laser

Η σαφηνεκτομή με laser (EVLA) είναι αναίμακτη τεχνική που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας με την κατάρρευση και τελικά το κλείσιμο της παθολογικής φλέβας για την πρόληψη της εξέλιξης φλεβικής νόσου, συμπεριλαμβανομένων των επώδυνων διογκωμένων κιρσών.

Περισσότερα...
kirsoi

Οι φλέβες είναι τα αγγεία που επιστρέφουν το αίμα στην καρδιά μόλις κυκλοφορήσει στο σώμα (σε αντίθεση με τις αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα πλούσιο σε οξυγόνο από την καρδιά στο σώμα). Έχουν βαλβίδες μονής κατεύθυνσης που βοηθούν στη διατήρηση της ροής του αίματος προς τη σωστή κατεύθυνση. Εάν αυτές οι βαλβίδες σταματήσουν να λειτουργούν όπως υποτίθεται, το αίμα μπορεί να ρέει προς τα πίσω και να λιμνάζει στη φλέβα, προκαλώντας αύξηση του μεγέθους της.

Περισσότερα...
evryaggeies

Οι ευρυαγγείες είναι εντοπισμένες συστάδες από μοβ, κόκκινο και μπλε φλέβες που κάθονται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Ιατρικά γνωστή ως τηλεαγγειεκτασία, είναι η "διακλαδούμενη" εμφάνιση φλεβών, παρόμοια με τις ιστούς, επομένως ονομάζεται φλέβα αράχνη. Οι ευρυαγγείες μπορεί να αποτελούν αισθητικό πρόβλημα επειδή αναπτύσσονται συχνά σε ιδιαίτερα ορατές περιοχές, όπως το πρόσωπο ή τα πόδια.

Περισσότερα...
yperixoi-flevon

Η απεικόνιση φλεβών με υπερήχους ή Triplex είναι μια διαδικασία που παράγει εικόνες του εσωτερικού του σώματος χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας. Αυτές οι εικόνες συλλαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο και είναι σε θέση να δείξουν τη δομή και την κίνηση της ροής του αίματος.

Περισσότερα...
fleviko-elkos

Τα έλκη των ποδιών μπορεί να προκληθούν από ανεπαρκή ροή αίματος από τις αρτηρίες ή τις φλέβες. Η ανεπαρκής θεραπεία ή η ακατάλληλη διάγνωση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια του άκρου. Εξαιτίας αυτού, το καλύτερο άτομο για να αξιολογήσει το έλκος των ποδιών είναι ένας Αγγειοχειρουργός που μπορεί να θεραπεύσει και τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Περισσότερα...
venaseal-safinektomi

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Dr.Μαύρος γεμίζει μια σύριγγα με την ιατρική κόλλα, η οποία εισάγεται στο πιστόλι διανομής του συστήματος κλεισίματος VenaSeal ™ που είναι προσαρτημένο σε έναν καθετήρα. Ο καθετήρας προωθείται στην ασθενή φλέβα υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Περισσότερα...
laser-gia-evryaggeies

Στο ιατρείο μας θα βρείτε σε αποκλειστικότητα το νέο υπερσύγχρονο laser διόδου αποκλειστικά για τις μπλέ και κόκκινες αντιαισθητικές ευρυαγγείες. Το laser έχει την επίδραση της εκλεκτικής θερμικής φωτοπηξίας με αποτέλεσμα να προστετεύει την επιδερμίδα απο τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες και ταυτόχρονα την εφαρμογή εκπληκτικών  αισθητικών αποτελεσμάτων μέσα σε ελάχιστες εφαρμογές.

Περισσότερα...