Θεραπεία από ευρυαγγείες στη Θεσσαλονίκη

Περίπου οι μισές γυναίκες στο κόσμο αγωνίζονται με την αισθητική εμφάνιση των φλεβών. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται μόνο από τις γυναίκες. Μέχρι 45% όλων των ανδρών αναπτύσσουν ασθένειες όπως ευρυαγγείες ή κιρσούς.

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες είναι εντοπισμένες συστάδες από μοβ, κόκκινο και μπλε φλέβες που κάθονται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Ιατρικά γνωστή ως τηλεαγγειεκτασία, είναι η "διακλαδούμενη" εμφάνιση φλεβών, παρόμοια με τις ιστούς, επομένως ονομάζεται φλέβα αράχνη. Οι ευρυαγγείες μπορεί να αποτελούν αισθητικό πρόβλημα επειδή αναπτύσσονται συχνά σε ιδιαίτερα ορατές περιοχές, όπως το πρόσωπο ή τα πόδια. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι φαίνεται να εξαπλώνονται εκθετικά κατά τη διάρκεια των ετών, καλύπτοντας τελικά μεγαλύτερες περιοχές. Εδώ είναι όπου ένας Αγγειοχειρουργός, όπως ο Dr.Μαύρος μπορεί να βοηθήσει!

Ποια είναι οι αιτίες για τις ευρυαγγείες στα πόδια;

Οι ευρυαγγείες των ποδιών οφείλονται στην λανθασμένη λειτουργία των βαλβίδων στο εσωτερικό κάποιων φλεβών. Οι φλέβες επιστρέφουν το αίμα από την περιφέρεια στην καρδιά. Η λανθασμένη λειτουργία των συγκεκριμένων βαλβίδων οδηγεί στην  παλινδρόμηση του αίματος και έτσι αυξάνεται η φλεβική πίεση των κάτω άκρων. Η μη σωστή λειτουργία των βαλβίδων και η παλινδρόμηση του αίματος αυξάνει τον όγκο της φλέβας και δημιουργεί νέους δρόμους στο φλεβικό δίκτυο, τις ευρυαγγείες.

evryaggeies
evryaggeies

Τι προκαλεί τις ευρυαγγείες;

Ο λόγος που αναπτύσσονται οι ευρυαγγείες είναι επειδή το αίμα δημιουργεί αντίγραφα φυσιολογικών αγγείων σε μια τοπική περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε συχνά αυτό το πρόβλημα στα κάτω άκρα. Η αδυναμία στις αγγειακές βαλβίδες επιτρέπει την συγκέντρωση αίματος σε ορισμένα μέρη. Όταν αυτή η συσσώρευση αίματος συμβαίνει σε μικρότερες, επιφανειακές φλέβες, βλέπουμε το αποχρωματισμένο πλέγμα των φλεβών στην επιφάνεια.

Οι αιτίες των ευρυαγγειών περιλαμβάνουν:

  • Παρατεταμένη στάση ή ορθοστασία σε τακτική βάση, όπως για εργασία
  • Γενετικό υπόβαθρο
  • Υπερβολικό βάρος
  • Εγκυμοσύνη και άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία
  • Έκθεση στον ήλιο
evryaggeies
evryaggeies

Δεν απαιτούνται συνήθως ειδικές διαγνωστικές εξετάσεις για τον εντοπισμό ευρυαγγειών. Μια κλινική εξέταση και παρατήρηση του δέρματος οδηγεί συνήθως σε ακριβή διάγνωση. Ωστόσο, μπορεί να συνιστάται διαγνωστικός υπερήχος εάν υπάρχει υποψία για πιο εκτεταμένη κατάσταση.

Η παρουσία ευρυαγγειών μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτική. Αντί να κρύψετε τα πόδια σας, σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε τις επιλογές θεραπείας σας στο Vein Laser Center στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα μας έχει την κατάρτιση και την εμπειρία για να αφαιρέσει τις φλέβες σας.

Ποια Θεραπεία είναι διαθέσιμη για τις ευρυαγγείες;

Η σύγχρονη θεραπεία για τις φλέβες αράχνης περιλαμβάνει συνήθως ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς δυσφορία.

Σκληροθεραπεία με αφρό για ευρυαγγείες

Η πιο συνηθισμένη διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των φλεβών είναι η σκληροθεραπεία. Η αναίμακτη θεραπεία προκαλεί το κλείσιμο της φλέβας εισάγοντας μια φαρμακευτική ουσία σε αυτά τα αγγεία. Χρησιμοποιώντας μια μικροσκοπική βελόνα, ο Dr.Μαύρος εγχέει τον παράγοντα σκληρύνσεως σε επιφανειακά αγγεία σε επίσκεψη στο ιατρείο. Καθώς η ουσία έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα των αγγείων, προκαλείται ελεγχόμενη βλάβη και η φλέβα σταδιακά κλείνει. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι φλέβες γίνονται λιγότερο αισθητές μέχρι που τελικά εξαφανίζονται. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ενδέχεται να προγραμματιστούν πολλαπλές επισκέψεις.

Θεραπεία με λέιζερ για τις ευρυαγγείες

Οι ασθενείς του Dr.Μαύρου μπορούν να επιλέξουν να αφαιρέσουν τις ευρυαγγείες με συνδυασμό σκληροθεραπείας και θεραπείας με λέιζερ. Η εμπειρία μας με αυτή την προσέγγιση έχει δείξει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα σε ένα συντομότερο, πιο άνετο θεραπευτικό σχέδιο.

Μπορούν να προληφθούν οι ευρυαγγείες;

Επειδή οι ευρυαγγείες μπορεί να προκύψουν από διάφορους παράγοντες, δεν υπάρχει εγγύηση πρόληψης με τη χρήση διατροφής, άσκησης ή τροποποίησης του τρόπου ζωής. Ωστόσο, η λήψη μέτρων όπως η τακτική άσκηση, η βόλτα για περπάτημα ή η αύξηση της δραστηριότητας, η χρήση άνετων παπουτσιών και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους μπορούν να μειώσουν τους παράγοντες κινδύνου. Τα άτομα που είναι επιρρεπή σε φλεβίτιδα μπορεί να χρειαστεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φορούν κάλτσες συμπίεσης για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο νέων φλεβών.

Ο Αγγειολόγος-Αγγειοχειρουργός Dr.Μαύρος Δημήτριος κατανοεί την αγωνία που μπορεί να προκαλέσουν οι ευρυαγγείες. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας μαζί μας.