Υπέρηχοι φλεβών στη Θεσσαλονίκη

Η απεικόνιση φλεβών με υπερήχους ή Triplex είναι μια διαδικασία που παράγει εικόνες του εσωτερικού του σώματος χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας. Αυτές οι εικόνες συλλαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο και είναι σε θέση να δείξουν τη δομή και την κίνηση της ροής του αίματος.

Τι είναι ο υπερηχογράφημα φλεβών που χρησιμοποιείται;

Η απεικόνιση φλεβών με υπερήχους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και τη διάγνωση ενός ευρέος φάσματος παθήσεων. Συγκεκριμένα, είναι αποτελεσματικό στην αξιολόγηση της θέσης και της σοβαρότητας της φλεβικής ανεπάρκειας. Μπορεί επίσης να εντοπίσει τη βαθιά φλεβική θρόμβωση και είναι ένα σημαντικό εργαλείο κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων των κιρσών.

yperixoi-flevon
yperixoi-flevon

 

Στο Κέντρο Φλεβών της Θεσσαλονίκης, προσφέρουμε απεικόνιση φλεβών με υπέρηχο τελευταίας γενιάς για τη διάγνωση και την αναίμακτη θεραπεία των κιρσών. Αυτό οδηγεί σε γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία διαφόρων φλεβικών διαταραχών.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός φλεβικού υπερηχογραφήματος;

Κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, ο ασθενής τοποθετείται σε ειδικό εξεταστικό κρεβάτι και εφαρμόζεται καθαρή γέλη στην εξεταζόμενη περιοχή. Στη συνέχεια, μια κεφαλή πιέζεται σταθερά πάνω στο δέρμα και μετακινείται εμπρός και πίσω για να καταγράψει τα ηχητικά κύματα που χρησιμοποιούνται για τη λήψη της εικόνας. Η εικόνα εμφανίζεται σε οθόνη του υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε ο ασθενής και ο γιατρός να μπορούν να το δουν μαζί.

Ποια είναι τα οφέλη ενός υπερηχογραφήματος φλέβας;

Ένας υπερηχογράφημα φλέβας είναι μια μη επεμβατική, απλή διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση πολλών διαφορετικών καταστάσεων με την παραγωγή εικόνων από τους μαλακούς ιστούς, οι οποίοι συχνά δεν εμφανίζονται καλά στις ακτινογραφίες. Δεν υπάρχει ιονίζουσα ακτινοβολία που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και είναι ένα αποδεδειγμένο ασφαλές διαγνωστικό εργαλείο.