Θεραπεία από κιρσούς στη Θεσσαλονίκη

Σας βοηθάμε να λύσετε το πρόβλημα των κιρσών

Οι φλέβες είναι τα αγγεία που επιστρέφουν το αίμα στην καρδιά μόλις κυκλοφορήσει στο σώμα (σε αντίθεση με τις αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα πλούσιο σε οξυγόνο από την καρδιά στο σώμα). Έχουν βαλβίδες μονής κατεύθυνσης που βοηθούν στη διατήρηση της ροής του αίματος προς τη σωστή κατεύθυνση. Εάν αυτές οι βαλβίδες σταματήσουν να λειτουργούν όπως υποτίθεται, το αίμα μπορεί να ρέει προς τα πίσω και να λιμνάζει στη φλέβα, προκαλώντας αύξηση του μεγέθους της.

Σε αντίθεση με τις ευρυαγγείες, οι οποίες είναι κυρίως επιφανειακές, οι κιρσοί αναπτύσσονται σε βαθύτερους ιστούς. Οι κιρσοί είναι διογκωμένα, σκούρα μπλε ή μοβ αιμοφόρα αγγεία που μπορείτε να δείτε και να αισθανθείτε κάτω από το δέρμα. Τα αγγεία που αναπτύσσονται σε κιρσούς είναι μεγαλύτερα και κατά συνέπεια πιο εμφανή αισθητικά. Οι κιρσοί σχηματίζονται όταν οι βαλβίδες μέσα σε μια φλέβα αποδυναμωθούν και επιτρέπουν στο αίμα να ρέει προς τα πίσω. Η φλέβα εξασθενεί κάτω από το πρόσθετο βάρος και επεκτείνεται προς τα έξω καθώς διογκώνεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτή η φλεβική νόσος χαρακτηρίζεται από φλέβες που διογκώνονται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Οι συνήθεις περιοχές στις οποίες εμφανίζονται κιρσοί περιλαμβάνουν τις γάμπες και τους μηρούς.

Το 55% των γυναικών αναπτύσσουν κιρσούς, αλλά οι άνδρες μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Σύμφωνα με έρευνες, μέχρι το 45% των ανδρών στη χώρα μας αγωνίζονται με κάποιο είδος προβληματικής φλεβικής ανεπάρκειας κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Οι ασθενείς με φλεβίτιδα μπορεί να εμφανίσουν πόνους, κράμπες, φαγούρα, έλκη και άλλα συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν την ανάγκη για ιατρική φροντίδα.

kirsoi
kirsoi

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου των κιρσών

Ενώ οι κιρσοί μπορεί να επηρεάσουν σχεδόν τον καθένα, τείνουν να εμφανίζονται πιο συχνά σε ασθενείς που παρουσιάζουν ορισμένους παράγοντες κινδύνου, όπως:

  • Μεγαλύτερη ηλικία - το 50% των γυναικών ηλικίας άνω των πενήντα ετών έχουν κιρσούς.
  • Γενετική - Περίπου το 50% των ασθενών με κιρσούς αναφέρουν ότι ένα στενό μέλος της οικογένειας έχει επίσης αυτή την κατάσταση.
  • Ορμόνες - Τα κυμαινόμενα επίπεδα προγεστερόνης και οιστρογόνων έχουν αναγνωριστεί ως πρωταρχικός παράγοντας στο σχηματισμό κιρσών στις γυναίκες.
  • Εγκυμοσύνη - Εκτός από τις ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να αναπτυχθούν κιρσώδεις φλέβες λόγω της αυξημένης φλεβικής πίεσης από την διογκωμένη μήτρα.
  • Παχυσαρκία - Το υπερβολικό βάρος μπορεί επίσης να δημιουργήσει υπερβολική πίεση στα αγγεία, με αποτέλεσμα τη βαλβιδική ανεπάρκεια
  • Παρατεταμένη στάση ή ορθοστασία - Η κυκλοφορία προωθείται από την κίνηση. Όταν καθόμαστε ή στεκόμαστε για πολύ καιρό, το αίμα μπορεί πιο εύκολα να συγκεντρωθεί στα κάτω άκρα.
  • Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας

Κιρσοί και ροή αίματος

Εάν παρατηρήσετε μία ή περισσότερες διογκωμένες φλέβες στα πόδια σας ή σε άλλη περιοχή, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι έχει συμβεί βλάβη βαλβίδας στο αγγείο. Οι φλέβες μεταφέρουν αίμα και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα και στη συνέχεια πίσω στην καρδιά. Οι συσπάσεις των μυών στα πόδια βοηθούν στην επιστροφή του αίματος στη καρδιά. Για να κρατήσει το αίμα να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, οι φλέβες έχουν μονόπλευρα πτερύγια που ονομάζονται βαλβίδες. Η αδυναμία σε μια βαλβίδα επιτρέπει τη συσσώρευση αίματος, προκαλώντας πρήξιμο της φλέβας.

kirsoi
kirsoi

Ποια είναι τα συμπτώματα των κιρσών;

Ο πρωταρχικός δείκτης της φλεβικής ανεπάρκειας είναι η εμφάνιση των διογκωμένων αγγείων. Επιπλέον συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Ανήσυχα πόδια
  • Μια αίσθηση "βάρους"
  • Πρήξιμο
  • Κράμπες ή πόνος που επιδεινώνεται με αδράνεια
  • Κνησμός
  • Αποχρωματισμός του δέρματος (σε σοβαρές περιπτώσεις)

Οι κιρσοί αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία αν παραμείνουν χωρίς αντιμετώπιση δημιουργώντας πληθώρα Ιατρικών παθολογικών καταστάσεων ,συμπεριλαμβανομένων της αιμορραγίας, του δερματικού έλκους και φλεβικής θρόμβωσης η οποία μπορεί να είναι και θανατηφόρα. Ο Dr.Μαύρος μπορεί να εξετάσει τους κιρσούς χρησιμοποιώντας υπερηχογράφημα για να αξιολογήσει τον κίνδυνο για οποιαδήποτε από αυτές τις ανησυχίες.

Πώς γίνεται διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας;

Ο ιατρός σας μπορεί συνήθως να διαγνώσει κιρσούς μετά από φυσική εξέταση της πληγείσας περιοχής. Επιπρόσθετες δοκιμές μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν, όπως υπερηχογράφημα για την αξιολόγηση της δομής και της ροής αίματος μέσα στις φλέβες.

Ποιες είναι οι επιλογές θεραπείας μου για τις φλεβίτιδες;

Ενώ το υγιές βάρος, η σωματική δραστηριότητα και τα οι κάλτσες συμπίεσης μπορεί να μειώσουν τις επιπτώσεις των κιρσών, οι τροποποιήσεις του τρόπου ζωής ενδέχεται να μην επαρκούν για μερικούς ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι με φλεβική ανεπάρκεια αναζητούν θεραπεία για να μειώσουν τα συμπτώματα και την εμφάνιση των κιρσών ή των ευρυαγγειών στα πόδια. Η θεραπεία για την φλεβίτιδα συχνά ανακουφίζει από τα συμπτώματα που σχετίζονται με την πάθηση όπως οίδημα, κόπωση, φαγούρα και κράμπες. Μερικές φορές, ωστόσο, μπορούν να αναπτυχθούν πιο σημαντικά προβλήματα αν παραμείνουν ανεπεξέργαστες οι παθολογικές φλέβες. Εάν η φλεβική ανεπάρκεια παραμεληθεί, μπορεί να οδηγήσει σε έλκη ή θρόμβωση πόδια με αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρές ιατρικές συνέπειες. Το Vein Laser Center Thessaloniki προσφέρει άνετες λύσεις με αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας.


Το Vein Laser Center Thessaloniki παρέχει τα ακόλουθα ως θεραπεία για τη φλεβίτιδα:

  • Η σκληροθεραπεία με αφρό είναι μια ιατρική διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ευρυαγγειών και των μικρών κιρσών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της απεικόνισης υπερήχων για να εξασφαλίσει ακριβή αποτελέσματα που ανακουφίζουν τα επώδυνα συμπτώματα και την εμφάνιση των κιρσών. Οι παθολογικές φλέβες εγχύονται με ένα σκληρυντικό διάλυμα, το οποίο προκαλεί την τελική κατάρρευση των φλεβών και την απορρόφηση τους στην κυκλοφορία του αίματος. Η ροή του αίματος ανακατευθύνεται στις υγιείς φλέβες, καθώς τα αγγεία που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία κλείνουν και εξαφανίζονται. Αυτή η ασφαλής διαδικασία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.
  • Η σαφηνεκτομή με laser είναι μια ελάχιστα επεμβατική εναλλακτική λύση στη χειρουργική αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών. Αυτή η πρόοδος στη θεραπεία των κιρσών προσφέρει στους ασθενείς θεαματικά αποτελέσματα με λιγότερο πόνο και μικρότερους χρόνους ανάρρωσης από τις παραδοσιακές τεχνικές. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ελεγχόμενη θέρμανση των φλεβικών τοιχωμάτων χρησιμοποιώντας ένα μικρό καθετήρα, προκαλώντας συστολή και την ανακατεύθυνση της ροής του αίματος σε κοντινές, υγιείς φλέβες. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε κλινική και συνήθως ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 1 ώρα.
  • Η μικροφλεβεκτομή πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία για να εξασφαλίζεται η άνεση του ασθενούς. Ένα ειδικό άγκιστρο χρησιμοποιείται για την αφαίρεση της φλέβας μέσω πολλαπλών μικροσκοπικών τομών που δεν απαιτούν ραφές και δεν αφήνουν ουλές. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί για αισθητικούς ή ιατρικούς σκοπούς, ανάλογα με την ατομική κατάσταση και τους στόχους θεραπείας κάθε ασθενούς. Μετά την μικροφλεβεκτομή, θα σας ζητηθεί προσωρινά να φορέσετε κάλτσες συμπίεσης. Οι τομές τυπικά επουλώνονται μέσα σε δύο εβδομάδες.

Γιατί να προτιμήσω την θεραπεία των κιρσών με laser;

H θεραπεία των κιρσών με laser αποτελεί την πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη αντιμετώπιση των κιρσών που εφαρμόζεται διεθνώς τα τελευταία χρόνια. H θεραπεία των κιρσών με laser αποτελεί τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο μέχρι στιγμής αντιμετώπισης των κιρσών διεθνώς. Έχει αντίστοιχα αποτελέσματα ή και καλύτερα απο την κλασική χειρουργική επέμβαση και παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τους κιρσούς;

Ενώ δεν υπάρχει κανένας ασφαλής τρόπος για να αποφύγετε την ανάπτυξη κιρσών, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να γίνουν για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης αυτής της κατάστασης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Τακτική άσκηση
  • Διατήρηση υγιούς βάρους
  • Κάλτσες συμπίεσης
  • Ανύψωση των ποδιών
  • Αποφεύγετε να κάθεστε ή να στέκεστε σε μια θέση για πολύ καιρό

Επικοινωνήστε με το Vein Laser Center Thessaloniki σήμερα, όπου ο Αγγειολόγος-Αγγειοχειρουργός Dr.Μαύρος Δημήτριος μπορεί να σας παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών και να διατηρήσετε ισχυρή αγγειακή υγεία.
Οι κιρσοί μπορούν να αφαιρεθούν για αισθητικούς ή ιατρικούς λόγους. Όταν υπάρχουν ιατρικές ανησυχίες, πολλές ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύψουν τη θεραπεία τους. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να λύσετε την εμφάνιση και την ταλαιπωρία των κιρσών.