Νέα

Το ενδοαυλικό laser αποτελεί την αναίμακτη εξέλιξη στην αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών που δημιουργεί.

Τη τελευταία δεκαετία προτείνεται ώς πρώτη επιλογή στην επεμβατική αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας μιας και το ποσοστό επιτυχίας όσο και το ποσοστό υποτροπής είναι βελτιωμένα σε σχέση με τη κλασσική επεμβατική μέθοδο της σαφηνεκτομής.

Η κεντρική ιδέα είναι αντί της αφαίρεσης των ελαττωματικών φλεβών χειρουργικά, η θερμική κατάλυση τους με τη χρήση laser. Από την αρχή χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί τύποι laser αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν με το δυοδικό laser και η τελευταία εξέλιξη του είναι η λειτουργία του στα 1470 νανόμετρα.Το συγκεκριμένο μήκος κύματος έχει τη καλύτερη απορρόφηση στο νερό που περιέχει η αιμοσφαιρίνη άρα αποφεύγονται εντελώς ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η διάτρηση του αγγείου,ο πόνος και οι υπερβολικές εκχυμώσεις.

 ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Προ της επέμβασης προηγείται αναλυτικό υπερηχογράφημα φλεβών (triplex) ώστε να σχεδιαστεί προσεκτικά το διεγχειρητικό πλάνο.Αυτό το σκέλος πραγματοποιείται στο ιατρείο.

Η επέμβαση διενεργείται με συνδυαστική τοπική αναισθησία και μέθης για τη μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση του ασθενούς.

Διαρκεί 45-60 λεπτά και ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο συνήθως 1 ώρα μετά.Σημαντικό στοιχείο εκτός του άμεσου εξιτηρίου είναι η άμεση επιστροφή του ασθενούς στη καθημερινότητα μιας και επιβάλλεται να περπατήσει για μισή με μια ώρα.

ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Μιας και η επέμβαση με laser είναι ιδιαίτερα τεχνική και απαιτητική καλό θα ήταν ο ασθενής να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο Αγγειοχειρουργό με πολυετή εμπειρία σε ανάλογες επεμβάσεις. Ο Αγγειοχειρουργός κ.Μαύρος έχει εξειδικευτεί στα μεγαλύτερα Ευρωπαικά κέντρα αναίμακτου laser και έχει αναλάβει επιτυχώς πάνω από 3 χιλιάδες επεμβάσεις εώς τώρα. Αποτελεί εγγύηση οτι ο ασθενής θα λάβει το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο ιατρικά όσο και αισθητικά.

Ο κ.Μαύρος χειρουργεί στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης της οποίας είναι και υπεύθυνος της Αγγειοχειρουργικής ομάδας.

Το κόστος της επέμβασης καλύπτεται ολόκληρο αν υπάρχει οποιαδήποτε ιδιωτική ασφάλεια,εκτός των ομαδικών προγραμμάτων στα οποία υπάρχει συνήθως μια μικρή οικονομική επιβάρυνση.Στις υπόλοιπες περιπτώσεις το κόστος της επέμβασης κυμαίνεται στα 1500 ευρώ.

Προγραμματίστε την επίσκεψη σας στο ιατρείο και απαλλαχθείτε μόνιμα από κιρσούς και φλεβική ανεπάρκεια

 

 

 

Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής δυνητικά αποτελεί αίτιο θανάτου σε περίπτωση ρήξης του ανευρυσματικού σάκου και αυτό διοτί η αορτή είναι το μεγαλύτερο αγγείο στο ανθρώπινο σώμα ξεκινώντας από τη καρδιά,διατρέχοντας το στήθος και καταλήγει στη κοιλιακή χώρα.

Η αντιμετώπιση τους εξαρτάται από το μέγεθος αλλά και το ρυθμό αύξησης του ανευρυσματικού σάκου.Συχνά ένα ανεύρυσμα μεγαλώνει αργά χωρίς ιδιαίτερη συμπτωματολογία καθιστώντας την έγκαρη διάγνωση δυσχερή.Επίσης βιβλιογραφικά υπάρχουν περιπτώσεις ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής με μηδενικό ποσοστό ρήξης.

Η σύνηθης συμπτωματολογία ενός αυξανόμενου ανευρύσματος κοιλιακής αορτής είναι:

1.Συνεχής και βαθύς πόνος στη κοιλιά ή στα πλάγια τοιχώματα της

2.Οσφυαλγία

3.Αίσθηση σφυγμού στην ομφαλική χώρα

Όσον αφορά τη δημιουργία των ανευρυσμάτων οι εξής αιτίες έχουν μελετηθεί:

-Η αθηροσκλήρυνση των αρτηριών 

-Υψηλή αρτηριακή πίεση

-Αγγειίτιδες

-Φλεγμονή της αορτής

-Άμεσο τράυμα στο αγγείο

Στη περίπτωση μας ο ασθενής ο ασθενής είναι 76 ετών αναφερόμενος στη κλινική μας με ιστορικό οσφυαλγίας υπό διερεύνηση.Στον απεικονιστικό έλεγχο και συγκεκριμένα στην μαγνητική τομογραφία οσφυικής χώρας τυχαίο εύρημα αποτέλεσε ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής 5,5 εκατοστών στη μέγιστη διάμετρο του με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του την υπερβολική γωνίωση του ανευρυσματικού αυχένα

Αποφασίσαμε να το αντιμετωπίσουμε ενδαγγειακά με χρήση μοσχεύματος που επιτρέπει την ασφαλή αντιμετώπιση τέτοιου είδους ανευρυσμάτων.Η μορφοποίηση του ανευρύσματος ήταν απόλυτα επιτυχής

Στη τελική αγγειογραφία φαίνεται ο απόλυτα επιτυχής αποκλεισμός του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής από τη κυκλοφορία καθώς και η απουσία ενδοδιαφυγής.

Η επέμβαση συνολικά διήρκησε 3 ώρες,ο ασθενής οδηγήθηκε στο θάλαμο νοσηλείας χωρίς ανάγκη ΜΕΘ και έλαβε εξιτήριο 2 ημέρες αργότερα.

Στη κλινική μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια οποιοδήποτε τύπο ανευρύσματος χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και υλικά παγκοσμίως.

 

Η απόφραξη της κερκιδικής αρτηρίας είναι μια συχνή επιπλοκή συνήθως καρδιολογικών επεμβάσεων.Μπορεί να περάσει απαρατήρητη μιας και η αρτηριακή παροχή του χεριού στηρίζεται σε 2 αρτηρίες (κερκιδική και ωλένιος αρτηρίες). Σε ένα μικρό ποσοστό όμως η παροχή στο χέρι δεν επαρκεί όταν η μια εκ των δύο αποφραχθεί.

Η κλινική εικόνα που θα θέσει βάσιμες υποψίες είναι η διαλείπουσα χωλότητα του χεριού (εύκολη κόπωση του χεριού στη κίνηση) ή η αδυναμία επούλωσης ενός απλού τραύματος στο χέρι.Στον ασθενή υπήρχε ιστορικό καρδιολογικής επέμβασης προ επταετίας και αναζήτησε ιατρική βοήθεια όταν ένα απλό τραύμα στο δάκτυλο του χεριού δεν μπορούσε να επουλώσει μέσα σε διάστημα 5 μηνών.

Άμεσα διενεργήθηκε αγγειογραφία οπού και διεγνώσθη πλήρης απόφραξη της κερκιδικής αρτηρίας με συνοδό οστεομυελίτιδα του μέσου δακτύλου που κατέστησε την αντιμετώπιση άμεση

 

Επιλέχθηκε η αγγειοπλαστική ώς μέθοδος και η επέμβαση διήρκησε 3 ώρες.Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα ήταν επιτυχές μιας και η κερκιδική αρτηρία επανήλθε στο φυσιολογικό και απέκτησε ξανά σφυγμό

Ο ασθενής έλαβε εξιτήριο την επόμενη ημέρα και η μετεγχειρητική εικόνα του δακτύλου είναι επιτυχής μια η οστεομυελίτιδα υποχώρησε και η διαλείπουσα χωλότητα εξαφανίστηκε.

 

Η Χρόνια Αποφρακτική Αρτηριοπάθεια είναι νόσος που δυνητικά μπορεί να προσβάλει οποιαδήποτε αρτηρία στο σώμα. Παρουσιάζουμε περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με απόλυτη επιτυχία και αφορά πλήρη απόφραξη της αριστερής λαγονίου αρτηρίας η οποία προκαλούσε περιοριστική διαλείπουσα χωλότητα με αδυναμία βάδισης στα 50 μέτρα και παράλληλα στυτική δυσλειτουργία στον ασθενή.

Στη προεγχειρητική αγγειογραφία μπορούμε να διακρίνουμε τη πλήρη απόφραξη όλου του αγγείου αριστερά.

Στη θεραπεία προτιμήθηκε η ενδαγγειακή αντιμετώπιση η οποία κράτησε 40 λεπτά και διενεργήθηκε με τοπική αναισθησία.

Διενεργήθηκε αρχικά πλήρης διάνοιξη του αγγείου με ταυτόχρονη αγγειοπλαστική με μπαλόνι.Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ενδονάρθηκας (stent) με τη τελική αγγειογραφία να είναι πλήρως ικανοποιητική.

Ο ασθενής έλαβε εξιτήριο από τη κλινική την επόμενη ημέρα.

 

Η επιλογή του Ειδικού Αγγειοχειρουργού και του είδους της επέμβασης που θα επιλέξει ο ασθενής είναι τα σημεία-κλειδιά που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας πριν την επέμβαση,το αποτέλεσμα αλλά και τις τυχόν ανεπιθύμητες επιπλοκές μετά την επέμβαση.

Περισσότερα...

Η επέμβαση αφαίρεσης κιρσών και διόρθωσης της υποκείμενης φλεβικής ανεπάρκειας που τους δημιουργεί αντιμετωπίζεται πλέον με τη χρήση σύγχρονου διοδικού laser 1470nm.

Περισσότερα...

Η αντιμετώπιση των κιρσών και η διόρθωση της υποκείμενης φλεβικής ανεπάρκειας είναι πλέον μια απλή διαδικασία στην οποία όλοι οι πάσχοντες μπορούν να υποβληθούν,ανεξάρτητα ηλικίας,άλλων χρόνιων νοσημάτων αλλά και το πλεονάζων σωματικό βάρος,παράγοντες που αποκλείουν ασθενείς από παλιότερες και μη αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις

Πλέον με μια απλή παρακέντηση της πάσχουσας φλέβας,πάντα υπό απλή τοπική αναισθησία,εισάγουμε και τοποθετούμε με ακρίβεια χιλιοστού μιας τελευταίας γενιάς οπτική ίνα και χρησιμοποιώντας θερμική ενέργεια από το ενδοφλέβιο LASER,προκαλούμε καταστροφή της ανεπιθύμητης φλέβας και των αντιαισθητικών κλάδων της

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 45 λεπτά εντελώς ανώδυνα,αναίμακτα και αποφεύγοντας τομές και ράμματα.Στο πόδι τοποθετείται ειδική κάλτσα διαβαθμιζόμενης συμπίεσης και ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει επιστρέφοντας στις καθημερινές του δραστηριότητες

Τα αποτελέσματα είναι ΜΟΝΙΜΑ σε ποσοστό 95% των ασθενών (σε σχέση με παλιότερες χειρουργικές επεμβάσεις το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50%) και το κόστος της επέμβασης συνολικά οικονομικότερο μιας και δεν απαιτείται νοσηλεία στη κλινική (ο ασθενής αποχωρεί άμεσα).

Ο Ιατρός κ.Μαύρος προσφέρει τη διαδικασία απλά και οικονομικά σε ημέρα και ώρα της επιλογής σας και για τα αποτέσματα της επεμβατικής μεθόδου που θα επιλέξετε,εγγύηση αποτελούν οι 300-400 ασθενείς ετησίως που τον εμπιστεύονται για την υγεία τους.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας στην ώρα που επιθυμείτε άμεσα: 2310276699 και 6945294689