Νέα

 

Η αορτή είναι η μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος. Η μέση φυσιολογική της διάμετρος στο θώρακα (θωρακική αορτή) είναι μέχρι 28mm, ενώ στην κοιλιά (κοιλιακή αορτή) γύρω στα 20mm. Η διάμετρος της κοιλιακής αορτής μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική από 14 – 30 mm.

Περισσότερα...

Τί είναι η Θρόμβωση;

Η Θρόμβωση συμβαίνει όταν πήγματα αίματος κλείνουν ένα αγγείο.Υπάρχουν 2 κυρίως τύποι θρόμβωσης:

· Φλεβική θρόμβωση συμβαίνει όταν το πήγμα κλείνει μια φλέβα. Οι φλέβες μεταφέρουν αίμα από το σώμα στη καρδιά.

· Αρτηριακή θρόμβωση συμβαίνει όταν το πήγμα κλείνει μια αρτηρία. Οι αρτηρίες μεταφέρουν πλούσιο σε οξυγόνο αίμα από τη καρδιά στο σώμα.

Περισσότερα...
endoavliko-laser-gia-kirsoys-fleviki-aneparkeia

Το ενδοαυλικό laser αποτελεί την αναίμακτη εξέλιξη στην αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών που δημιουργεί.Τη τελευταία δεκαετία προτείνεται ώς πρώτη επιλογή στην επεμβατική αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας μιας και το ποσοστό επιτυχίας όσο και το ποσοστό υποτροπής είναι βελτιωμένα σε σχέση με τη κλασσική επεμβατική μέθοδο της σαφηνεκτομής.

Περισσότερα...
aneyrysma-koiliakis-aortis-endaggeiaki-antimetopisi

Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής δυνητικά αποτελεί αίτιο θανάτου σε περίπτωση ρήξης του ανευρυσματικού σάκου και αυτό διοτί η αορτή είναι το μεγαλύτερο αγγείο στο ανθρώπινο σώμα ξεκινώντας από τη καρδιά,διατρέχοντας το στήθος και καταλήγει στη κοιλιακή χώρα.

Περισσότερα...
aggeioplastiki-apofraksis-kerkidikis-artirias

Η απόφραξη της κερκιδικής αρτηρίας είναι μια συχνή επιπλοκή συνήθως καρδιολογικών επεμβάσεων.Μπορεί να περάσει απαρατήρητη μιας και η αρτηριακή παροχή του χεριού στηρίζεται σε 2 αρτηρίες (κερκιδική και ωλένιος αρτηρίες). Σε ένα μικρό ποσοστό όμως η παροχή στο χέρι δεν επαρκεί όταν η μια εκ των δύο αποφραχθεί.

Περισσότερα...
aggeioplastiki-lagoniou-artirias

Η Χρόνια Αποφρακτική Αρτηριοπάθεια είναι νόσος που δυνητικά μπορεί να προσβάλει οποιαδήποτε αρτηρία στο σώμα. Παρουσιάζουμε περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με απόλυτη επιτυχία και αφορά πλήρη απόφραξη της αριστερής λαγονίου αρτηρίας η οποία προκαλούσε περιοριστική διαλείπουσα χωλότητα με αδυναμία βάδισης στα 50 μέτρα και παράλληλα στυτική δυσλειτουργία στον ασθενή.

Περισσότερα...
epemvasi-kirsonflevikis-aneparkeias-me-laser

Η επιλογή του Ειδικού Αγγειοχειρουργού και του είδους της επέμβασης που θα επιλέξει ο ασθενής είναι τα σημεία-κλειδιά που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας πριν την επέμβαση,το αποτέλεσμα αλλά και τις τυχόν ανεπιθύμητες επιπλοκές μετά την επέμβαση.

Περισσότερα...