Η κεντρική ιδέα είναι αντί της αφαίρεσης των ελαττωματικών φλεβών χειρουργικά, η θερμική κατάλυση τους με τη χρήση laser. Από την αρχή χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί τύποι laser αλλά τα καλύτερα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν με το δυοδικό laser και η τελευταία εξέλιξη του είναι η λειτουργία του στα 1470 νανόμετρα.Το συγκεκριμένο μήκος κύματος έχει τη καλύτερη απορρόφηση στο νερό που περιέχει η αιμοσφαιρίνη άρα αποφεύγονται εντελώς ανεπιθύμητες ενέργειες όπως η διάτρηση του αγγείου,ο πόνος και οι υπερβολικές εκχυμώσεις.

 ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Προ της επέμβασης προηγείται αναλυτικό υπερηχογράφημα φλεβών (triplex) ώστε να σχεδιαστεί προσεκτικά το διεγχειρητικό πλάνο.Αυτό το σκέλος πραγματοποιείται στο ιατρείο.

Η επέμβαση διενεργείται με συνδυαστική τοπική αναισθησία και μέθης για τη μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση του ασθενούς.

Διαρκεί 45-60 λεπτά και ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο συνήθως 1 ώρα μετά.Σημαντικό στοιχείο εκτός του άμεσου εξιτηρίου είναι η άμεση επιστροφή του ασθενούς στη καθημερινότητα μιας και επιβάλλεται να περπατήσει για μισή με μια ώρα.

ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Μιας και η επέμβαση με laser είναι ιδιαίτερα τεχνική και απαιτητική καλό θα ήταν ο ασθενής να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο Αγγειοχειρουργό με πολυετή εμπειρία σε ανάλογες επεμβάσεις. Ο Αγγειοχειρουργός κ.Μαύρος έχει εξειδικευτεί στα μεγαλύτερα Ευρωπαικά κέντρα αναίμακτου laser και έχει αναλάβει επιτυχώς πάνω από 3 χιλιάδες επεμβάσεις εώς τώρα. Αποτελεί εγγύηση οτι ο ασθενής θα λάβει το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο ιατρικά όσο και αισθητικά.

Ο κ.Μαύρος χειρουργεί στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης της οποίας είναι και υπεύθυνος της Αγγειοχειρουργικής ομάδας.

Το κόστος της επέμβασης καλύπτεται ολόκληρο αν υπάρχει οποιαδήποτε ιδιωτική ασφάλεια,εκτός των ομαδικών προγραμμάτων στα οποία υπάρχει συνήθως μια μικρή οικονομική επιβάρυνση.Στις υπόλοιπες περιπτώσεις το κόστος της επέμβασης κυμαίνεται στα 1500 ευρώ.

Προγραμματίστε την επίσκεψη σας στο ιατρείο και απαλλαχθείτε μόνιμα από κιρσούς και φλεβική ανεπάρκεια